Chatrådgivning

Chatrådgivningen har åbent hver mandag kl. 09.00-19.00, tirsdag kl. 16.00-20.00, onsdag kl. 16.00-19.00 og torsdag kl. 09.00-20.00. Rådgivningen er anonym og gratis og for alle, der er berørt af spiseforstyrrelse eller selvskade.

Om chatrådgivningen

Chatrådgivningen er for alle, der søger støtte og rådgivning om spiseforstyrrelser eller selvskade. En chatsamtale kan vare op til 60 minutter. 

Det er vores erfaring, at især børn og unge synes, det er hjælpsomt at chatte med os, men alle er velkomne til at benytte rådgivningstilbuddet. 

Du kan fx benytte chatten, hvis du: 

  • Har gjort skade på dig selv og savner en at tale med.
  • Oplever, at tanker om mad, krop og vægt fylder meget.
  • Søger hjælp til at håndtere en spiseforstyrrelse eller selvskade.
Jeg følte mig virkelig tryg, og jeg følte mig virkelig lyttet til og taget seriøst. Rådgiveren tog mig alvorligt, og vi snakkede om det, jeg havde brug for. Det gav mange tanker, som jeg kan gå videre med og arbejde med.
Bruger af chatrådgivningen

Anonym rådgivning

Chatrådgivningen er anonym. Det betyder, at rådgiverne ikke kan finde oplysninger på dig, og at Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade heller ikke kan tilgå det i de bagvedliggende tekniske systemer. 

Selvom rådgivningen er anonym, har rådgiverne afværgepligt. Det vil sige, at rådgiverne har pligt til at prøve at forhindre det, hvis dit eller andres liv er i fare. 

Alle rådgivere har tavshedspligt.

Hvem må chatte?

Chatten er for alle, der har spørgsmål om spiseforstyrrelser eller selvskade. Det kan være, at du selv kæmper med en spiseforstyrrelse, at du har en veninde, der gør skade på sig selv, eller at du har brug for at vide, hvordan du som forælder kan hjælpe din søn eller datter. 

Hvem kommer jeg til at chatte med?

Alle samtaler varetages af en frivillig rådgiver. For at være rådgiver skal man være fyldt 23 år. Alle rådgivere har deltaget i et obligatorisk uddannelses- og oplæringsforløb, og der er altid en medarbejder til stede, som støtter de frivillige i at varetage samtalerne. 

Bliver jeg registreret nogen steder?

Når chatten starter, vil du blive bedt om at oplyse køn, alder og hjemkommune, men vi kan ikke finde frem til dig ud fra disse oplysninger. Du er altid anonym i chatten. 

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade fører statistik på alle rådgivningssamtaler. Det betyder, at rådgiveren efter samtalen registrerer ikke-identificerbare oplysninger såsom køn, alder og årsag til henvendelsen.

Vi bruger statistikken til at dokumentere vores arbejde, søge midler og give berørte af spiseforstyrrelse og selvskade en stemme.

Efter samtalen er afsluttet, vil du blive bedt om at bedømme chatten, så vi hele tiden kan blive bedre. Samtalen slettes automatisk efter 30 dage.

Hvorfor skal jeg vente?

Rådgiveren kan være optaget, og derfor kan du skrive dig i køen. Når det bliver din tur til at chatte, vil du høre en ringetone, og i kø-vinduet lyser en grøn knap. Du skal klikke på knappen indenfor 30 sekunder, ellers går turen videre til den næste i køen. Hvis ikke du svarer, når det bliver din tur til at chatte, bliver du rykket én plads tilbage i køen. Du kan altid melde dig ind i køen igen.

Hvor lang tid kan jeg chatte?

En chatsamtale kan vare op til 60 minutter. 

Må jeg chatte igen?

Du er altid velkommen til at chatte igen en anden dag. Du må også gerne ringe anonymt til vores telefonrådgivning på telefon 7010 1818 eller sende en sms til os på 7710 1818.

Kan jeg chatte med den samme rådgiver flere gange?

Nej, det er desværre ikke muligt. Det er forskellige rådgivere, der er på vagt, men de har alle sammen gennemgået det sammen uddannelses- og oplæringsforløb, og de brænder for at støtte og lytte til dem, der kontakter os.

Klageadgang

Vil du klage?

Det er vigtigt for os, at alle har en god oplevelse med at benytte vores rådgivningstilbud. Hvis du har haft en dårlig oplevelse, opfordrer vi til, at du sender en skriftlig klage og fortæller os om din oplevelse.

Hvad kan du klage over?

Du kan fx klage over:

  • At du har haft konkrete oplevelser med en eller flere rådgivningssamtaler, der ikke har levet op til det, vi stiller i udsigt på vores hjemmeside eller i andet præsentationsmateriale.
  • At du har modtaget decideret forkert eller misvisende rådgivning.

Hvem modtager klagen?

Din klage bliver modtaget af psykolog og rådgivningskoordinator Julie Kristensen, som også er ansvarlig for at behandle klagen.

Sådan sender du en klage

Klagen skal være skriftlig og kan sendes på mail eller med posten til:

Mail: jk@spiseforstyrrelse.dk. Skriv “Klage” i emnefeltet.

Postadresse:
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Att.: Julie Kristensen
Ryesgade 29, 2.
8000 Aarhus C

Vi opfordrer til, at din klage indeholder følgende information

  • Hvornår modtog du den rådgivning, du ønsker at klage over?
  • Hvad ønsker du at klage over?
  • Hvad kunne du have ønsket dig i stedet?

Hvornår får jeg svar på min klage?

Du får en kvittering på din klage via mail, så snart den er læst, og du får svar på din klage indenfor syv dage. Herefter sletter vi korrespondancen og dine informationer.

Er jeg anonym, når jeg klager?

Hvis du sender din klage fra en anonym mailadresse eller via post uden afsender, er du anonym. 

Hvis du opgiver dit navn, eller hvis det fremgår af din mailadresse, er du ikke anonym. Vi behandler din klage fortroligt og giver ikke dit navn eller andre personhenførbare oplysninger videre. 

Bemærk: Hvis du har sendt din klage med posten, kan vi kun besvare den, hvis du angiver dine kontaktoplysninger fx en mailadresse eller en postadresse. Men det er naturligvis frivilligt, om du ønsker at opgive dit navn og dine kontaktoplysninger.