Videorådgivning

Har du det bedst med at tale med en rådgiver ansigt til ansigt, men bor du ikke i nærheden af en af vores lokale rådgivninger? Så kan du benytte dig af vores videorådgivning.

Om videorådgivning

Videorådgivningen henvender sig til dig, der bor langt fra en af vores lokale rådgivninger, men som ønsker en rådgivningssamtale ansigt til ansigt.

Du kan bruge videorådgivningen til at dele dine bekymringer og tanker, og rådgiveren kan støtte dig i, hvordan du bedst håndterer din situation. Der er afsat 45 minutter til samtalen.

Bestil tid

Du kan bestille tid til videorådgivning via formularen nedenfor.

Herefter modtager du en mail, der bekræfter din aftale. Mailen indeholder også et link, som du skal gå ind på, når din rådgivningssamtale starter. Herefter vil du få fire spørgsmål, som du skal besvare for at få adgang til systemet. Når de er besvaret, vil samtalen gå igennem til rådgiveren.

 

Du kan fx benytte videorådgivningen, hvis du: 

  • Er fyldt op af tanker om kost, vægt og udseende
  • Står midt i en svær tid med en spiseforstyrrelse eller selvskade
  • Bekymrer dig for en ven, et familiemedlem eller en af dine elever.
Jeg følte mig mødt og forstået. Der var en god kontakt imellem os. Jeg fik en oplevelse af, at rådgiveren var 100% med på, hvilken situation jeg befinder mig i.
Bruger af videorådgivningen

Fortrolig rådgivning

For at du kan bestille tid til en videorådgivning, har vi brug for dit navn, telefonnummer og mailadresse. Du er derfor ikke anonym, når du benytter dette rådgivningstilbud.

Alle rådgivere har tavshedspligt samt underretnings- og afværgepligt. Hvis du er under 18 år, og rådgiveren bliver alvorligt bekymret for dig, er rådgiveren forpligtet til at hjælpe dig og underrette din kommune. Rådgiverne er ligeledes forpligtet til at hjælpe dig, hvis dit eller andres liv er i fare.

Hvad kræver det teknisk at benytte videorådgivning?

Du skal have en computer med mikrofon og højtaler eller headset, et webcam og internet. Derudover skal du bruge enten Chrome eller Firefox som browser. Du kan ikke bruge Internet Explorer. På Mac kan du bruge Safari.

Hvem kommer jeg til at tale med?

Alle samtaler varetages af en frivillig rådgiver. For at være rådgiver i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade skal man være fyldt 23 år, og de fleste er enten i færd med eller færdiguddannet inden for det sociale felt. Alle rådgivere har deltaget i et obligatorisk uddannelses- og oplæringsforløb afholdt af Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, og der er altid en medarbejder til stede, som støtter de frivillige i at varetage samtalerne. 

Bliver jeg registreret nogen steder? 

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade fører statistik på alle rådgivningssamtaler. Det betyder, at rådgiveren efter samtalen registrerer generelle oplysninger såsom kønsidentitet, alder og årsag til henvendelsen.

Vi bruger statistikken til at dokumentere vores arbejde, søge midler og give berørte af spiseforstyrrelse og selvskade en stemme.

De oplysninger, du opgiver, når du bestiller tid til videorådgivningen, slettes efterfølgende. 

Skal jeg være alene, når jeg har en videorådgivningssamtale?

Vi anbefaler, at du er alene under rådgivningen. Der skal være ro omkring dig, og du skal kunne tale uforstyrret.

Hvor lang tid varer en samtale?

En samtale varer 45 minutter. 

Klageadgang

Vil du klage?

Det er vigtigt for os, at alle har en god oplevelse med at benytte vores rådgivningstilbud. Hvis du har haft en dårlig oplevelse, opfordrer vi til, at du sender en skriftlig klage og fortæller os om din oplevelse.

Hvad kan du klage over?

Du kan fx klage over:

  • At du har haft konkrete oplevelser med en eller flere rådgivningssamtaler, der ikke har levet op til det, vi stiller i udsigt på vores hjemmeside eller i andet præsentationsmateriale.
  • At du har modtaget decideret forkert eller misvisende rådgivning.

Hvem modtager klagen?

Din klage bliver modtaget af psykolog og rådgivningskoordinator Julie Kristensen, som også er ansvarlig for at behandle klagen.

Sådan sender du en klage

Klagen skal være skriftlig og kan sendes på mail eller med posten til:

Mail: jk@spiseforstyrrelse.dk. Skriv “Klage” i emnefeltet.

Postadresse:
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Att.: Julie Kristensen
Ryesgade 29, 2.
8000 Aarhus C

Vi opfordrer til, at din klage indeholder følgende information

  • Hvornår modtog du den rådgivning, du ønsker at klage over?
  • Hvad ønsker du at klage over?
  • Hvad kunne du have ønsket dig i stedet?

Hvornår får jeg svar på min klage?

Du får en kvittering på din klage via mail, så snart den er læst, og du får svar på din klage indenfor syv dage. Herefter sletter vi korrespondancen og dine informationer.

Er jeg anonym, når jeg klager?

Hvis du sender din klage fra en anonym mailadresse eller via post uden afsender, er du anonym. 

Hvis du opgiver dit navn, eller hvis det fremgår af din mailadresse, er du ikke anonym. Vi behandler din klage fortroligt og giver ikke dit navn eller andre personhenførbare oplysninger videre. 

Bemærk: Hvis du har sendt din klage med posten, kan vi kun besvare den, hvis du angiver dine kontaktoplysninger, fx en mailadresse eller en postadresse. Men det er naturligvis frivilligt, om du ønsker at opgive dit navn og dine kontaktoplysninger.