København og Aarhus: Samtalegruppeledere

Har du lyst til at gøre en forskel for mennesker, der er berørt af spiseforstyrrelser? Brænder du for at blive en del af et fagligt fællesskab, få erfaring med narrative metoder og udvikle dine kompetencer indenfor facilitering af samtalegrupper?

En pige sidder overfor to kvinder i en samtale, hvor man kun kan se hende bagfra.

Hos Foreningen spiseforstyrrelser og selvskade har vi mange års erfaring med at afholde gruppeforløb for mennesker, der er berørt af spiseforstyrrelser.

Samtalegrupperne henvender sig til deltagere fra 18 år, der er berørt af spiseforstyrrelser. Med afsæt i en narrativ forståelsesramme vil du som gruppeleder få til opgave at facilitere et refleksivt rum, hvor deltagerne inviteres til at undersøge, hvilken effekt spiseforstyrrelsen har i deres liv, og hvordan den påvirker, hjælper, forstyrrer og begrænser dem i, hvad der er vigtigt for dem.

Formålet med grupperne er at tilbyde deltagerne en mulighed for at opnå et bedre indblik i, hvad de står i - og derigennem et kvalificeret ståsted, hvorfra de kan træffe valg om deres næste skridt. Samtalegrupperne er ikke behandling, og der er derfor ikke en ambition, at deltagerne skal gennemføre adfærdsændring.

Vi starter i september nye grupper op i både Valby og Aarhus. Grupperne er med løbende optag og henvender sig til henholdsvis personer berørt af anoreksi og bulimi og til personer ramt af BED (Binge-eating disorder/tvangsoverspisning). I grupperne mødes 5-7 deltagere hver uge i to timer på et fast tidspunkt. Tidspunktet er ikke fastlagt endnu, men aftales sammen med gruppelederne.

Sammen med en anden frivillig vil du facilitere en gruppe med udgangspunkt i narrative metoder. Til hver gruppe er I et team af tre gruppeledere, der i et fast rul roterer, således at du vil lede gruppen i otte uger i træk og derefter have fire uger uden gruppe. Indenfor dit gruppelederteam har i mulighed for at aftale at afløse hinanden efter behov. Grupperne afholdes i Valby og i Aarhus.

Grupperne hviler på et velafprøvet koncept, som du vil blive undervist og superviseret i at praktisere. Der er kursus i gruppefacilitering som er obligatorisk at deltage i som ny gruppeleder. Derudover er der undervisning i spiseforstyrrelser og i narrative samtaleteknikker. Som frivillig i Foreningen spiseforstyrrelser og selvskade har du mulighed for løbende at deltage i uddannelsesaktiviteter. Datoer for obligatorisk undervisning og grundlæggende undervisning kan du se i bunden af opslaget.

Arbejdsopgaver:

  • Facilitering af samtalegrupper sammen med en af dine makkere. Du vil facilitere gruppen otte uge i træk.
  • Forsamtaler med nye deltagere. Der vil være gennemsnitligt to visiterende samtaler hver måned.
  • Deltagelse i supervision i to timer en gang hver måned sammen med de øvrige frivillige gruppeledere.

Kompetencer:

  • Relevant uddannelse: Du er uddannet psykolog eller psykoterapeut fra en uddannelse godkendt af Dansk Psykoterapeut Forening. Eller du er over halvvejs på psykologistudiet eller en psykoterapeutuddannelse og har erfaring med samtaler eller gruppeledelse. Har du på anden måde opnået tilsvarende kvalifikationer kan vi foretage en individuel vurdering.
  • Lyst til at arbejde med den narrative tilgang, der understøtter deltagernes egne stemmer.
  • Evne at ”sidde på dine hænder”, bevare din nysgerrighed og skabe et trygt og tillidsfuldt rum.
  • Gerne erfaring med samtaler eller gruppeledelse.
  • Vilje og lyst til at reflektere over din egen praksis.

Vi tilbyder:

  • Erfaring med at facilitere samtalegrupper, der hviler på narrative metoder og greb.
  • Løbende udvikling af dine kompetencer gennem introduktionskursus, månedlig supervision og opfølgende uddannelse.
  • Et givende og lærerigt fagligt fællesskab med engagerede og dygtige kollegaer, hvor vi sparrer med hinanden og tør være i tvivl.
  • Glæden ved et meningsfuldt frivilligt arbejde, der har stor betydning for dem, du kommer til at møde.

Vi forventer at du kan forpligte dig på at være frivillig i minimum et år, da vi vægter en høj faglighed og stabilitet i og omkring vores tilbud. Mange af vores gruppeledere forsætter dog meget længere.

Send dit CV og ansøgning til vores psykolog, Matilde Zaar, på mz@spiseforstyrrelse.dk 

Vi glæder os til at høre fra dig. 

Datoer for København:

Der er ansøgningsfrist søndag d. 11. juni 2024, og der afholdes ansættelsessamtaler løbende, så send gerne din ansøgning inden fristen.

Der er obligatorisk undervisning om gruppefacilitering fredag d. 6. september 2024 kl. 9.30-15.00.

Derudover er der i Valby grundlæggende undervisning d. 23. august, som du opfordres til at deltage i. I den grundlæggende undervisning er der introduktion til arbejde med spiseforstyrrelser kl. 9.30-11.30 samt introduktion til narrative samtaleteknikker kl. 12.00-15.00.

Datoer for Århus:

Der er ansøgningsfrist søndag d. 16. juni 2024.

Ansættelsesamtaler afholdes d. 1. og 2. juli 2024.

Der er obligatorisk undervisning om gruppefacilitering søndag d. 1. september 2024.

Derudover er der i Århus grundlæggende undervisning d. 2. september, som du opfordres til at deltage i. I den grundlæggende undervisning er der introduktion til arbejde med spiseforstyrrelser kl. 9.30-11.30 samt introduktion til narrative samtaleteknikker kl. 12.00-15.00.

Hvem er Foreningen spiseforstyrrelser og selvskade?

Vi er landsdækkende med lokalafdelinger i København, Odense, Aarhus og Aalborg. Foreningen spiseforstyrrelser og selvskade gennemfører årligt mere end 5.000 rådgivende og støttende samtaler og aktiviteter.

Vi uddanner og vejleder desuden fagpersoner, politikere og andre interesserede til at håndtere problematikkerne omkring spiseforstyrrelser og selvskade. Ligesom foreningen afholder foredrag, workshops og andre aktiviteter i hele landet med deltagelse af flere tusinde mennesker hvert år.

Over 250 frivillige medarbejdere bidrager til at udføre det vigtige arbejde i Foreningen spiseforstyrrelser og selvskade.

Kontakt

Psykolog, København (hun/hende)
5117 7591