Coronakrisen

LMS´rådgivning bliver yderligere forstærket

Mandag den 4. maj modtog LMS et brev fra Sundhedsminister Astrid Krag. Brevet var et svar på en henvendelse, sendt i starten af april, hvor vi beskrev nogle af de udfordringer vi ramte ind i i vores rådgivning i forbindelse med Coronakrisen.

Astrid Kragh

 Astrid Krag skriver i sit brev til direktør, Laila Walther:

”Tak for din henvendelse af 2. april, hvor du skriver om den aktuelle coronasituation og dens betydning for unge med spiseforstyrrelser og selvskade samt deres pårørende. Jeg deler til fulde din bekymring for de udfordringer, som den aktuelle situation medfører - særligt for de mest sårbare grupper i vores samfund.   

"Jeres indsats er en vigtig del af vores velfærdssamfund, og jeg kan læse af dit brev, at I strækker jer for at mindske krisens konsekvenser særligt for unge med spiseforstyrrelser og deres familier. Det glæder mig at opleve, hvordan så mange aktører påtager sig et stort ansvar i denne meget alvorlige situation, vores samfund er i.”

LMS takker mange gange for den anerkendelse der ligger i sundhedsministerens brev til os, en anerkendelse til LMS for vores arbejde og en anerkendelse til alle dem der kæmper så hårdt med en spiseforstyrrelse eller selvskadende adfærd.

Med i brevet var også en tilkendegivelse af at vores rådgivning var blevet tildelt 500.000 kr. til at styrke vores rådgivning her i Coronakrisen. En styrkelse, som vi allerede har igangsat, bl.a. ved at vi benytter vores fastansatte psykologer og terapeuter til at svare på opkald, tage personlige samtaler via video og 1:1 samtaler med dem der er i vores behandling. Rådgivningen er blevet opgraderet, så vi rent teknisk og sikkerhedsmæssigt kan svare på telefoner, SMS og chat hjemmefra, ligesom vi har åbnet op for markant flere tider til videorådgivning. Der vil helt sikkert komme flere tiltag, men i første omgang skal der bare lyde et stort tak fra såvel LMS som alle vores brugere.