Nyhed

Ole Kirk’s Fond sikrer mere hjælp til børn og unge med selvskade

Ole Kirk’s Fonds seneste COVID-19-pulje giver en særlig håndsrækning til de børn og unge, som mistrives ekstra under Corona-krisen. Bevillingen giver LMS mulighed for at tilbyde flere online samtaleforløb til unge med selvskade her og nu. Derudover produceres oplysningsfilm, som skal hjælpe de ramte med forstå og gøre noget ved selvskaden.

Teenagepige sidder foran seng

”Rekordmange unge mistrives under Corona-nedlukningen. LMS oplever lige nu særligt mange henvendelser fra unge, som er begyndt at selvskade eller oplever at deres selvskade eskalerer. Derfor er vi meget glade for, at vi nu kan yde en ekstra indsats over for børnene og de unge,” siger Laila Walther, direktør i LMS.

”Vi ved at hurtig indgriben er vigtig for at få den unge tilbage på sporet. På sigt er formålet med indsatsen at hjælpe børn og unge ud af deres mistrivsel og selvskadende adfærd og tilbage på sporet af en normal tilværelse med uddannelse, fritidsinteresser og et socialt liv. Samtidig er det ambitionen at give de unge et tilbud, som ikke er lige så indgribende som behandling i den regionale psykiatri.”

I LMS tilbydes allerede samtaleforløb til unge med selvskade med støtte fra Det Obelske Familiefond. Samtaleforløbene har en positiv effekt, idet de unge, der har gennemført forløbene har reduceret eller stoppet deres selvskadende handlinger. Men lige nu oplever LMS en langt større efterspørgsel på samtaleforløbene end der kan imødekommes. Det giver bevillingen fra Ole Kirk’s Fond nu mulighed for at gøre noget ved. Der vil blive tilbudt digitale samtaleforløb, som tilgodeser alle unge uanset, hvor i landet de befinder sig.

”Derudover ved vi, at der stadig er en række unge, som sidder derhjemme, og godt er klar over, at det er galt, men som endnu ikke er parate til at række ud efter hjælp. Til sidstnævnte gruppe ønsker vi at udarbejde en række videoer, der kan hjælpe dem til at håndtere selvskaden bedre og forhåbentlig give dem modet til at søge yderligere hjælp,” fortæller Laila Walther.

”Formålet med sidstnævnte er desuden at afstigmatisere selvskade, både hos den unge selv og hos de pårørende. Vi ønsker at hjælpe de unge med at se selvskaden som det, den er, nemlig en mestringsstrategi og hjælpe dem med at sætte mere hensigtsmæssige strategier i stedet. Vi ønsker også at give den unge værktøjerne til at kunne manøvrere uden om de situationer, som ”trigger” selvskaden, og vi ønsker i det hele taget at give den unge modet til at turde tale om sin selvskade og inddrage sit netværk til at hjælpe med at komme ud af selvskaden igen.”

Ønsker du at høre mere om vores selvskadeforløb, så ring til LMS på 3536 4913 eller send en mail til Heidi Jönsson på heidi@spiseforstyrrelse.dk.