Gode råd

Her finder du en oversigt over alle vores vejledninger med gode råd, der kan hjælpe dig.

  • Bord dækket med mad udenfor
    Spiseforstyrrelser

    Når man har et barn med en spiseforstyrrelse, gør man sig ofte mange overvejelser om, hvordan man klarer ferietiden bedst, og hvordan ferien kan tilrettelægges, så der tages hensyn til alle i familien.

  • En pige der sidder og kigger på instagram på sin telefon.
    Rådgivning

    Vi har 11 gode råd til dig, hvis du har opdaget eller har mistanke om, at et barn eller en ung deler ondskabsfuldt indhold om sig selv online fra anonyme eller falske profiler. Adfærden kaldes ofte digital selvskade, digital selvmobning eller auto-trolling.

  • Ung kvinde kigger på sin telefon
    Rådgivning

    Vi har 9 gode råd til dig, hvis du opdager eller har mistanke om, at dit barn deler ondskabsfuldt indhold om sig selv online fra anonyme eller falske profiler. Det kan ligne, at det er andre børn og unge, som deler indholdet, men i virkeligheden er det barnet selv. Det kaldes ofte digital selvskade, digital selvmobning eller auto-trolling.

  • Pige på sociale medier
    Sociale medier

    Vores identitet formes i dag også online, og der kan den frit redigeres og tilpasses, inden for de rammer, som de sociale medier tilbyder. Derfor er det vigtigt, at vi er opmærksomme på, hvordan sociale medier påvirker os. Vi har samlet vores bedste råd til, hvordan du kan tage styringen over det, du ser på sociale medier.

  • Børn som pårørende
    Selvskade

    Selvskadende adfærd fylder ikke altid så meget for søskende til den berørte. Det skyldes, at selvskaden oftest sker væk fra andre i familien, og at den berørte ofte holder selvskaden skjult. Men hvis selvskaden fylder meget i hjemmet, og andre søskende bliver påvirket af det, er det vigtigt at have fokus på, hvordan en søster eller bror kan støttes.

  • En mor og far går hånd i hånd med deres datter ude i en skov med ryggen til.
    Selvskade

    Vi har samlet nogle råd og ideer til dig som forælder eller anden pårørende, der måske kan hjælpe dig med at håndtere din og jeres situation, så du bedst muligt kan passe på dig selv og din familie.

  • To personer går sammen i en skov
    Pårørende

    Det kan være svært at navigere i et venskab, hvor den ene har en spiseforstyrrelse eller skader sig selv. Hvordan agerer jeg rigtigt i sådan en situation og hvad er min rolle egentlig? Vi har samlet vores bedste råd til dig, som har en ven med en spiseforstyrrelse, eller som skader sig selv.

  • To mennesker snakker på en bænk
    Spiseforstyrrelser

    Vi bliver dagligt spurgt, hvordan man kan få hjælp og behandling til en spiseforstyrrelse. Her kan du læse om mulighederne for behandling i offentligt og privat regi og hos os.

  • Forældre sidder sammen med datter. Alle ser triste eller vrede ud.
    Spiseforstyrrelser

    Mange forældre kontakter os, mens de venter på, at deres barn skal udredes eller starte i behandling for en spiseforstyrrelse. Det er en svær tid, hvor man som forældre kan være i tvivl om, hvad man skal gøre.

  • Ung pige
    Spiseforstyrrelser

    En spiseforstyrrelse ser forskellig ud fra person til person. Er du berørt af anoreksi, bulimi, tvangsoverspisning (BED) eller en atypisk spiseforstyrrelse, kan du ofte genkende nogle af eller alle symptomer i denne vejledning.